Thema ‘hoera, een baby!’ – Vervolg ?>

Thema ‘hoera, een baby!’ – Vervolg

Ons thema ‘hoera, een baby’ loopt op zijn einde. Uw zoon/ dochter heeft er thuis misschien al over verteld en je zag ook al enkele werkjes passeren. Maar ook de sfeerbeelden van de mini mama’s en papa’s wil ik graag met jullie delen.

Zoals je in het vorige verslag kon lezen, werd vorige week woensdag ‘baby Mila’ geboren.
Donderdag en vrijdag stonden in het teken van het wassen van een baby. Hiervoor kwam ook baby Renée, het zusje van Charles naar onze klas voor een babybadje. We stempelen zeepbellen, kleurden een bad en wanneer er een foto van uw kind op kwam, zaten ze precies zelf in bad, ook zelf poppen/ baby’s wassen mocht niet ontbreken. Voortaan willen ze zich helemaal zelf wassen.
Maandagochtend was baby Mila aan het wenen, wat zouden we kunnen doen om haar te troosten? We probeerden verschillende dingen uit, maar alleen een fopspeen bleek te helpen. We gingen dan ook gedurende de dag aan de slag met en rond fopspenen.
Dinsdagochtend was baby Mila terug aan het wenen. We probeerden haar opnieuw te troosten met een fopspeen, maar dat hielp niet. Misschien had ze honger? Inderdaad … Na een flesje melk was ze terug vrolijk. We gingen gedurende de dag aan de slag rond de slag rond papflessen, melk, …. Zelf melk drinken kon uiteraard niet ontbreken.
Op woensdag en donderdag gingen we verder rond de voeding van een baby. We maakten en proefden fruitpap en mochten knoeien met wortelpap … Het resultaat kunt u later bewonderen ;).
Morgen/ vrijdag zal ik vooral meespelen in de klas en herhalen van wat we de voorbije twee weken deden. We sluiten het thema af met een tik- tak. Wat een betrokkenheid de voorbije weken!

Hieronder vind je alvast het versje dat ik aanleerde, vraag gerust aan uw zoon/ dochter om het mee te zeggen en/ of doen, want in de klas deden ze het super!

“Kleine baby lief en teer.
‘k Wieg je zachtjes heen en weer.
‘k Geef een kusje en je lacht …
Nog een kusje, slaap maar zacht!”

 


Reageren is niet mogelijk.