Het kruidenvrouwtje ?>

Het kruidenvrouwtje

Het kruidenvrouwtje nam ons mee naar de wonderlijke wereld van de kruiden. Ons reukorgaan werd geprikkeld en we leerden lekker en viesruikende producten kennen. Enkele kruidenvrouwtjes bezochten onze klas. Ze leerden ons tellen, ze leerden wat we met kruiden allemaal kunnen doen en we  leerden enkele kruiden en de hun eigenschappen kennen. In onze klas richten we een geurenhoekje met kruiden, lekker en viesruikende producten. We kregen de opdracht om dit nauwkeurig aan te duiden met pictogrammetjes.

We hebben een mandje geboetseerd en een  beetje aan bloemschikken gedaan. Zo hebben we een prachtig kruidenmandje gemaakt.

We ontvingen twee brieven van het kruidenvrouwtje.

Het kruidenvrouwtje was haar receptenboek kwijtgeraakt in het bos. Ze had het dringend nodig om de zieke dieren in het bos te verzorgen.

Samen hebben we een kruiden-receptenboek gemaakt voor haar. In de poppenhoek hebben we de dieren volgens een opdrachtenkaart van het kruidenvrouwtje verzorgd.

We hebben onze naam leren schrijven in heksentaal.

Zo werden we stilletjes aan een kruidenkampioen.

 

Dank aan de mama’s en papa’s voor de kruiden die jullie aan je kampioen meegegeven hebt, zodat we er een heerlijk geuren-kruidenhoekje mee hebben opgebouwd.

 

Goetjes juf Caroline


Reageren is niet mogelijk.