Leiesprokkel

Welkom bij onze nieuwsbrief! Indien u graag iets meer weet over onderstaande activiteiten of blogs, kan u deze aanklikken en wordt u doorverwezen naar flyer, filmpje of bijhorend blogbericht.

Blogberichten


Klusdag

Op de klusdag konden we weer rekenen op heel wat hulp! Er werden schilderwerken afgewerkt, opgeruimd, speeltuigen hersteld, verhuisd, ... . Tussen het harde werk door, werden de hongerige magen gevuld met lekkere stoverij met frietjes... Hartelijk bedankt aan alle helpende handen!!!

Ga naar enkele actiefoto's!

Nieuwe speelgoedbakken op de speelplaats

Sinterklaas bracht ons heel wat nieuw speelgoed voor op de speelplaats. Dit kreeg nu een vaste plaats en er werden goede afspraken gemaakt. Elke dag is er een andere klas aan de beurt om met een bepaald soort speelgoed te spelen.

Ga naar enkele actiefoto's!


Kleine Anna en lange oom

De kabouters werkten rond de film 'kleine Anna en lange oom'. Ze richtten hiervoor een bioscoop op in onze school, werkten rond gevoelens, leerden over kort en lang en groot en klein, schilderden op soorten muziek... Ze brachten ook een bezoek aan de echte bioscoop te Kortrijk! Dit deden ze samen met de andere kabouters en de knuffeltjes van juf Kim.

Ga naar de blog van juf Lieve

Kleine raaf op bezoek...

Op een ochtend had klaspop Luigi bezoek in zijn nest: kleine raaf! Hij wil graag alles hebben, dus steelt hij allerlei spullen van zijn vrienden. Hij nam ook enkele spullen van de kapoenen... Onze kapoenen leerden hem dat dit niet mag...

Ga naar de blog van juf Eveline en juf Cathy. 

Talenten

De kinderen van het tweede leerjaar mochten hun talent voorstellen aan de andere kinderen. Hiervoor mochten ze attributen en materialen meebrengen en hun talent ook even laten zien... Herkennen jullie hun talenten?
Ga naar de blog van juf Marleen & meester Jens

Maken van groentesoep

Na een bezoek aan de bib, ging het derde leerjaar aan het werk om soep te maken. Ze brachten elk een groente mee en maakten hiervan heerlijke groentesoep... Geniet hier mee...
Ga naar de blog van het derde leerjaar

Hoera Carnaval

Net voor de krokusvakantie werd er bij de kleuters, de onderbouw en bovenbouw carnaval gevierd.
Ook in het vierde leerjaar van meester Luc. Bekijk hier wat sfeerbeelden. 

Ga naar de blog van meester Luc

Familienieuws

 


Ons christelijk medeleven aan
- de familie van Matteo en Louis De Smytere met het overlijden van hun grootvader Didier De Smytere. (21 november 2017)

- de familie van Arne, Kelly en Kimberley De Clercq Vanderstraeten met het overlijden van hun grootvader André De Clercq. (10 januari 2018)

- de familie van Lennert en Mathis Van De Walle bij het overlijden van hun overgrootmoeder Simonne Debruyne. (12 januari 2018)






Een dikke proficiat aan volgende kleuters:
- Op 2 februari 2018 kregen Lea & Louise Dewaele er een broertje bij; Jules!

- Op 9 februari werd Nona grote zus van Marielou!

 
Copyright ©2017 VBS Leiebloem Machelen, All rights reserved.
Olifant
© Lotte Bruyneel


U kan ons bereiken via:
nieuwsbrief@vbsmachelen.be
info@vbsmachelen.be


Wijzig uw profiel  / uitschrijven