Leiesprokkel

Welkom bij onze nieuwsbrief! Wanneer u graag iets meer weet over onderstaande activiteiten of blogs, kan u deze aanklikken en wordt u doorverwezen naar flyer, filmpje of bijhorende blogbericht.

GROOTOUDERFEEST
dinsdag 21 en donderdag 23 november '17 


Beste grootouder(s), 
Hou één of beide namiddagen vrij want op deze twee namiddagen staan onze klasdeuren voor jullie open. Meer informatie zal de komende weken nog volgen. 

Hoe verloopt alles als het 16u is?

Beste (groot) ouders, 

Sinds dit jaar verloopt de afhaling van alle kinderen in de Leihoekstraat op de speelplaats van het lager. Hier en daar hebben we opgevangen dat dit niet altijd helemaal voor iedereen duidelijk is. We zetten alles nog eens op een rijtje.



Om 16 uur kan u op de speelplaats komen en wachten in de roze zone.

KLEUTERS
Alle kleuters komen met hun juf naar buiten en worden op deze speelplaats afgehaald. Wanneer zij met de fiets zouden zijn, gaat u via het voetpad naar de kleuterspeelplaats en kan u deze fietsjes vinden in de gele fietsenstalling. 
De kinderen die naar de rang of het Ballonneke moeten, worden door de leerkracht naar de juiste plaats gebracht. (groene of blauwe zone)


LAGER
Voor de ouders van lagere schoolkinderen gaat het als volgt: 
De fietsers gaan onmiddellijk naar de kleuterspeelplaats en nemen hun fiets in de rode of oranje fietsenstalling. Zij kunnen door u opgehaald worden op de kleuterspeelplaats aan de grote fietserspoort. 
Een leerkracht zal de fietsers komen halen die met de rang mee moeten. Zij wandelen dan via het voetpad naar de speelplaats vooraan en sluiten daar aan bij de rang. 
Alle andere kinderen ( die opgehaald worden, met de rang mee moeten of naar het Ballonneke gaan) komen naar de speelplaats en gaan zelf in de juiste zone staan. 

Blogberichten

Bezoek aan de boomgaard (Cocquyt Meigem)

Op dinsdag 3 oktober brachten de knuffels van juf Kim, een bezoek aan de boomgaard.
Van appels plukken, tot een ritje in de kar, er was heel wat te beleven ... Geniet hier maar even mee!

Ga naar de blog van juf Kim

Naar de markt

Op woensdag 4 oktober brachten de kabouters van juf Freya en Juf Lieve een bezoek aan de wekelijkse markt te Deinze. Ze kochten er groenten en fruit om allerlei gezonde activiteiten te doen. Kijk hier maar even mee…

Ga naar de blog van juf Freya

Praten met ons lichaam

In het eerste leerjaar van juf Caroline leerden ze hoe ze met hun lichaam 'praten' door een bepaalde houding aan te nemen: bv boos zijn, elkaar troosten, blij zijn, vrienden zijn …
Neem hier een kijkje...

Ga naar de blog van het 1e leerjaar B

Een muziekinstrument knutselen aan de hand van een instructie

De derde leerjaren sloegen de handen in elkaar om een muziek instrument te maken. Ze volgden daarvoor een instructie uit hun nieuwe taalboek. Benieuwd naar hun werkwijze en de resultaten? Neem hieronder zeker een kijkje!
Ga naar de blog van het derde leerjaar

Inleefatelier Guatemala

Ook de leerlingen van 5B gingen naar Studio Globo. Daar konden ze zich inleven in het het leven in Guatemala. 
Bekijk zeker eens enkele sfeerbeelden. 

Ga naar de blog van 5de leerjaar B

Familienieuws



Broer van Cyriel en Casper
Zoon van Xavier en Magali Martens- Van Steenkiste
Ons christelijk medeleven aan de familie van Mayson Verschelde bij het overlijden van zijn opa Paul Peers. (9/10/2017)

Ook ons christelijk medeleven aan de familie van Victor de Willemacker. Eveneens zijn onze gedachten bij mevrouw Vicky bij het verlies van Roland Colpaert. Hun geliefde oom en grootoom. (14/10/2017)

 Wenst u hier uw familienieuws? Laat het ons weten via nieuwsbrief@vbsmachelen.be.
Copyright ©2017 VBS Leiebloem Machelen, All rights reserved.

U kan ons bereiken via:
nieuwsbrief@vbsmachelen.be
info@vbsmachelen.be


Wijzig uw profiel  / uitschrijven