Klassen

op stap in het bos ?>

op stap in het bos

Vandaag ging we met het eerste leerjaar naar het bos in Poeke. Tijdens een grote wandeling ontdekten we van alles over en in het bos. Om het mooie van de natuur te bekijken, beslisten de kinderen ook van wat de juf foto’s moest nemen.   In het speelbos kregen de kinderen van onze klas een iPad om foto’s te nemen. Die kan je hieronder vinden.

Gladiatoren! ?>

Gladiatoren!

In ons eerste taalthema hadden we het over historische verhalen.   We schreven een dialoog gebaseerd op tekstjes die over de Gladiatoren gingen. Natuurlijk mochten we de dialoog ook spelen! Hieronder enkele sfeerbeelden…  

Herfstkriebels ?>

Herfstkriebels

Op dinsdag 9 oktober kregen we bezoek van Lene (klaspop). Ze leerde ons over de zintuigen en het bos. De komende 2 weken zullen we als echte speurneuzen nog veel meer ontdekken samen. We kijken ernaar uit!   Groetjes uit 1B

Geef me de vijf! ?>

Geef me de vijf!

Tijdens de eerste lesjes WERO hebben we samen vijf klasafspraken bedacht en uitgebeeld: 1. Ik zit netjes. 2. Ik ben lief en doe niemand pijn. 3. mijn ogen kijken en mijn oren luisteren. 4. Ik ben stil. 5. Ik stop mijn hand in de lucht.  

Stap je mee? ?>

Stap je mee?

Het jaarthema dit jaar is ‘Op stap’. Juf Lieve kwam bij ons op bezoek met het verhaal ‘De rode schoentjes.’ Onze kapoenen luisterden en keken aandachtig toe. Daarna mochten ze samen dansen.