Klassen

braakballen bekijken ?>

braakballen bekijken

In ons W.O. thema zijn we bezig over ‘sporen in het bos’. We bekeken enkele nootjes waar er aan gegeten werd, pluimpjes, afgeknaagde takken en ook braakballen. Hier was een lekker geurtje aan, maar wel de moeite om het eens te bekijken.

Een fruitstokpop ! ?>

Een fruitstokpop !

Maandag 9 oktober hadden we fruitstokpoppen gemaakt.  Op donderdagnamiddag hebben we vrij spel gehad met die poppetjes.  Het leek op het spel met juf Annoek en was toch anders omdat het een zelf gemaakte stokpop was.  En we konden gewoon naast elkaar blijven zitten.

Stagaire op bezoek ?>

Stagaire op bezoek

Juf Annoek kwam stage lopen op donderdag.  Ze vertelde uit het boek: Bas en Daan graven een gat.  Ze mochten een einde verzinnen aan het verhaal door in groepjes van 3 of 4 leerlingen een poppenkastvoorstelling te oefenen met stokpopjes.    

Heksje Wollemie. ?>

Heksje Wollemie.

Deze week kregen we vreemd bezoek in de klas. Heks Wollemie!!! Eerst was het een beetje eng maar het werd al vlug duidelijk dat het een lieve heks was. En…ze kon echt toveren! Woensdag kwam ze terug en dan waren ze zelfs met twee. Ze toverden de mooiste kleuren en het leukste van al… onze kleuters mogen dat ook proberen in de klas. Dus niet schrikken als er volgende week een mini-heksje naar huis komt 🙂 liedje: Heksje, heksje Wollemie….

Lees Meer Lees Meer

Lekkere frambozenconfituur! ?>

Lekkere frambozenconfituur!

De confituur viel blijkbaar erg in de smaak. We kregen verschillende keer de vraag naar het recept. Dus bij deze… Een anderhalve kg frambozen mixen en pitjes eruit zeven. Het sap van 1 citroen erbij. Daarna 750 gr minute suiker toevoegen en vervolgens laten inkoken. Smakelijk!   Liedje van deze week: Jantje, jantje (naam van de kleuter) wat zit er in je mandje? Frambozen, frambozen, lekker en gezond!

een zintuigenmasker maken ?>

een zintuigenmasker maken

Afgelopen week leerden we rond de zintuigen. Als afsluiter maakten we een masker met al onze zintuigen (inclusief onze handen werden het haar). Ons haar versierden we trouwens door lijnen te tekenen op verschillende soorten muziek.