Kerstkoekjes bakken ?>

Kerstkoekjes bakken

We werden voor een namiddag bakker en maakten samen koekjes!

Eerst hebben we alle ingrediënten gewogen en gemengd. Daarna moest het deeg een beetje rusten.

Na een half uur was het tijd om te kneden en met vormpjes de koekjes te maken.

Tenslotte nog versieren en dan mochten de koekjes de oven in.

Een beetje ongeduldig afwachten … en klaar!

 

Recept boterkoekjes (35 stuks):

  • 1 ei, 225 gram boter, 300 gram zelfrijzende bloem, 175 gram suiker
  • Roer de boter met de suiker glad.
  • Voeg het ei en de bloem toe.
  • Meng alles, kneed tot een deegbal en laat 30 minuten rusten in de koelkast (wikkel in plasticfolie).
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Strooi een beetje bloem op het werkvlak en rol het deeg uit (met de hand).
  • Steek vormpjes uit of maak ronde koekjes met de hand.
  • Bak 12 tot 15 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en smullen maar!

 


Reageren is niet mogelijk.